Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €
« Takaisin

Merten Koralliparatiisit, Jessica Haapkylä

Tutkimusmatka herkkiin ekosysteemeihin

Upea, runsaasti häkellyttäviä kuvia sisältävä kirja koralleista, niiden tutkimisesta ja ilmaston lämpenemisestä.

Korallieläin elää nerokkaassa symbioosissa levien kanssa. Lisäksi se osaa tehdä kalkkikuorta. Lopputuloksena on fantastisen värikäs ekosysteemi, koralliriutta. Mutta mitä onkaan käynyt koralleille 2000-luvulla, kun ilmasto (ja vedet) lämpenevät ja meret happamoituvat?

Meribiologi Jessica Haapkylä ja valokuvaaja Mike Flavell ovat tutkineet riuttoja yli kymmenen vuoden ajan Havaijilla, Karibianmerellä, Uudessa-Kaledoniassa, Tahitilla, Malediiveilla, Indonesiassa ja Australiassa. Vuonna 1998, keskellä Tyyntämerta, Palmyran atollilla, koralliriutat olivat vielä koskematon ekosysteemi. Sitten ongelmat alkavat kasaantua. Tarinoissa sukelletaan riutoilla, tutkitaan korallitauteja haastavissa olosuhteissa, joudutaan pommikalastajien tappolistalle ja syklonin armoille. Ja samalla opitaan paljon koralleista ja niiden selviytymiskeinoista.

Jessica Haapkylä on meribiologian tohtori, toimittaja ja tietokirjailija, jonka intohimo koralleihin ja sukellukseen on vienyt hänet seikkailuihin ympäri maailman. Mike Flavell on vedenalainen valokuvaaja, jolle koralliriutat ovat intohimo.

Moni koralleista kiinnostunut turisti ei aina tiedä, kuinka paljon hänen vierailunsa kuormittaa riuttoja. Esimerkiksi osa risteilyaluksista tyhjentää surutta jätevetensä riutoille öisin, kun turistit nauttivat illallistaan.  Lue täältä Haapkylän suositukset ekoturismille ja linkit kestävän matkailun kohteisiin:

Hinta:28.00 €30.00 €