Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Padi Nitrox Diver

PADI Enriched Air Diver
PADI EANx Rikastetun ilman sukeltaja
Antaa perusteet happirikastetun ilman nitrox käyttöön suoranoususukelluksilla.
Ensisijaisesti perehdytään 32 % ja 36 % nitroxin käyttöön, mutta kurssi antaa luokituksen 22 - 40 % seosten käyttöön.

Nitrox on hapen ja typen seos, jonka eräs suomennos on nitroksi.
Rikastettu ilma, eli englanniksi enriched air nitrox (EAN), on hapella rikastettua ilmaa, tai typen ja hapen sekoitusta, jossa on happea enemmän kuin 21 tilavuusprosenttia.
Miksi sitten sukeltaa rikastetulla ilmalla?
Vastaus on yksiselitteisesti: pidemmät suoranousuajat ja lyhemmät pinta-ajat. Esimerkiksi sukellettaessa kaksi sukellusta 20 metriin tunnin pinta-ajalla, tulee ilmalla sukeltajan suoranousuajoiksi 45 min ja 24 min. Vastaavasti rikastetun ilman sukeltaja optimoidessaan seoksen esim. EAN40:ksi sukeltaa 98 min ja 61 min! Pinta-aika esimerkkinä otetaan seuraava profiili: kaksi 25 min sukellusta 25 m syvyyteen. Ilmalla sukellettaessa tulee minimipinta-ajaksi 2 h 19 min, jotta sukellukset voitaisiin tehdä suoranousulla, mutta EAN40:llä ei pinta-aikaa edes tarvittaisi! Miksi haaskata esimerkiksi sukellussafaria tai hylkysukellusleiriä odotteluun, kun rikastettu ilma antaa näin huomattavan edun?
Rikastettua ilmaa käytetään myös tekniikkasukelluksessa ja kaupallisella alalla. Tällöin sitä käytetään lähinnä dekompressiopysähdysten lyhentämiseksi.

Osallistumisvaatimukset: Sinun tulee olla vähintään 12-vuotias kortitettu sukeltaja.